Online cursus

Spel in de rekenles

🎲 Wil jij spel toevoegen aan de rekenles? In de cursus Spel in de rekenles laat ik zien hoe je spel doelgericht kunt inzetten. Door spel te gebruiken tijdens de rekenles verwerken de leerlingen de lesstof op een andere manier. Hoe je dit zo effectief mogelijk kunt doen leer je in de cursus. Je krijgt stappenplannen en spelmaterialen om direct aan de slag te gaan. 

De basis van de rekenles blijft de instructie, maar daarnaast kan spel een manier zijn om de rekenkennis te integreren. Hoe ik dit al jaren met veel resultaat doe laat ik zien in deze cursus. 

Wil je de rekenlessen nieuw leven inblazen? Of beter aansluiten op het rekenonderwijs in groep 2? Volg dan de online cursus ‘Spel in de rekenles’.

Ontdek hoe spel de sleutel kan zijn tot betrokkenheid en begrip. 

In deze cursus:

  • Krijg je concrete voorbeelden
  • Heel veel rekenspellen
  • Rekenkaarten met allerlei rekenstof
  • Praktische strategieën en stappenplannen om spel doelgericht toe te passen.

Het introductietarief verloopt om:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

De modules

Hieronder een overzicht van de 4 modules

Alles ziet er mooi en verzorgd uit. Heel leuk gedaan! Ik hoop dat iedereen deze cursus gaat volgen.

Anne

Pabo-student

Breng het plezier in je rekenlessen. Leer hoe je met de cursus spel kunt integreren om betrokkenheid en motivatie te vergroten. 

Nog even wat informatie op een rij

Met de online cursus Spel in de rekenles leer je hoe je spel op een doelgerichte manier kunt inzetten om kinderen spelenderwijs te laten leren. Krijg praktische tips over hoe je spel op een effectieve manier kunt opnemen in het lesprogramma: niet alleen tijdens de rekenles, maar ook als extra rekentijd

Na inschrijving krijg je meteen toegang tot de online leeromgeving. De cursus bestaat uit 4 modules met teksten, foto’s, video’s en downloads. Je kunt de cursus zelfstandig en op je eigen tempo volgen. Om je te stimuleren de cursus af te ronden, heb je 1 jaar toegang tot alle cursusmaterialen.

Wat ik zelf goed vind is dat er best vaak benoemd wordt dat er een doel moet zijn. Ik vind de afwisseling tussen stukjes lezen en film fijn. Super dat je zoveel materiaal kan downloaden. Alles zit erin: kennis over spel en leren, veel materiaal, veel tips en filmpjes van de praktijk. Die hadden soms wel wat langer gemogen (maar ik snap ook dat het lastig is omdat je geen kinderen in beeld wilt). Hele mooie en uitgebreide uitleg bij het rekencircuit en het werken met een strippenkaart. Echt top!

Albertine

Leerkracht groep 4 en rekencoördinator

Doe je mee?

Wil je meer handvatten om het rekenonderwijs doelgericht en spelenderwijs vorm te geven? Volg dan deze online cursus.

In 4 modules leer je hoe je spel doelgericht kunt inzetten. Daarnaast krijg je veel downloads om te gebruiken in de klas.

Veel gestelde vragen

Voor wie is de online cursus?

De online cursus is bedoeld voor professionals die lesgeven aan groep 3 en groep 4. De lesmaterialen zijn specifiek gericht op deze leeftijdsgroepen. Als je al ervaring hebt met het gebruik van spel tijdens de rekenles, kan deze cursus ook nuttig voor je zijn. Je ontvangt sowieso tal van downloadbare materialen die exclusief voor de cursus zijn ontwikkeld zijn.

Hoe werkt de cursus?

Via een online leeromgeving krijg je toegang tot de 4 modules van de cursus. Zodra je begint, krijg je een jaar lang toegang. Gedurende dat jaar kun je bij al het cursusmateriaal, zelfs als er nieuwe inhoud wordt toegevoegd. 

Waarom een jaar? Uit eigen ervaring weet ik dat een vastgestelde periode helpt om de cursus succesvol af te ronden. Na een jaar kun je tegen een gereduceerd tarief de cursus verlengen.

Tijdens de toegang tot de cursus mag je me altijd een e-mail sturen met vragen. Heb je tips voor eventuele aanvullingen laat het me dan weten. 

Hoeveel uren ben ik bezig met het volgen van de cursus?

Er is minstens 82 minuten aan video-inhoud beschikbaar, diverse teksten om te lezen en downloads om te bekijken. De benodigde tijd voor de cursus zal variëren per persoon. Het voordeel is dat je op je eigen tempo kunt werken: stukje bij beetje of de hele cursus in één keer.

Het kijken van de cursus is slechts het begin. Het implementeren vergt ook tijd en aandacht, dus neem daar voldoende ruimte voor.

Mag ik de cursus volgen met een collega?

Het is niet toegestaan om met meerdere collega’s op hetzelfde account in te loggen, aangezien je inlogcode persoonlijk is. Het is echter mogelijk en zelfs leuk om de cursus met meerdere personen te volgen. Wil je samen met meerdere collega’s de cursus volgen? Neem dan contact op voor een speciaal tarief.

Hoe kan ik de online cursus betalen?

Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden beschikbaar, zoals direct betalen met iDeal of Bancontact, of betalen op rekening. Als je op rekening wilt betalen, neem dan contact met mij op. Weet dat er een scholingsbudget beschikbaar is!

Over de rekenhoek

Winkelwagen0
There are no products in the cart!
Verder met winkelen
0