Wat leuk dat je meer wilt weten over de rekenhoek!

Mijn naam is Petra Kroon. Vanaf 2005 sta ik voor de klas. De meeste onderwijsjaren heb ik in groep 3 t/m groep 5 doorgebracht. Sinds enkele jaren geef ik les aan groep 3. Al snel merkte ik dat de methode van rekenen niet aansloot bij de belevingswereld van deze doelgroep. Mijn tweede jaar in groep 3 besloot ik het roer om te gooien. Ik koos ervoor om de rekenmethode in de kast te laten en de leerdoelen van rekenen spelenderwijs aan te leren. Met deze rekenwerkwijze heeft de school waar ik werk de Drentse onderwijsprijs PO 2017 – 2019 gewonnen.

Het winnen van de prijs was het moment waarop ik ben begonnen met mijn blog de rekenhoek. Ik maak spelmateriaal en geef workshops.

Vanaf 2019 kreeg ik de mogelijkheid om mee te werken aan de rekenmethode Semsom. Deze methode sluit aan op mijn visie op rekenonderwijs, namelijk doelgericht én spelenderwijs. Sinds Semsom is uitgebracht werken we weer met een methode op school. Aangezien dit toch een stukje rust en duidelijkheid geeft. En mocht ik ooit weg gaan blijft er ook iets moois achter. 

Wat kan de rekenhoek voor je betekenen?

Wil je ook aan de slag met spelenderwijs rekenen in de klas? Veel tips komen al via mijn website naar voren. Heb je hulp nodig of specifieke vragen? Ik denk graag met je mee!

De volgende opties zijn mogelijk met betrekking tot o.a. workshops:

Winkelwagen0
There are no products in the cart!
Verder met winkelen
0